Bük, wellness és időjárás

 

Bük: a fürdő és kikapcsolódás kisvárosa.

(link a Gyógy- és Élménycentrumhoz)

 

Bük Nyugat-Magyarországon, a Répce folyó menti síkságon, az Alpok lábánál helyezkedik el. Ausztriától 20 km-re (Soprontól 47, Szombathelytõl és Kõszegtõl egyaránt 25km-re) található. Már a 20. század második felében Európa szerte ismert gyógyfürdő volt és ezzel egyidejűleg Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdőjévé nőtte ki magát.

Bük klímájának szubalpin jellege turisztikai szempontból nagyon előnyös, az enyhén szeles idő, a közepes páratartalom minden évszakban kifejti jótékony hatását. A büki gyógyvíz pedig a termálvíz gyógyító erejének köszönhetően segít Önnek abban, hogy panaszai enyhüljenek, megszűnjenek, és visszanyerje testi és lelki harmóniáját.

Városunkban a felbecsülhetetlen értékű hévízkincs mellett látnivalókban gazdag környezet várja a hozzánk látogatókat. Nem csak akkor várjuk Önt, ha gyógyvizünk iránt érdeklődik vagy gyógyulni akar, hanem akkor is, ha felfrissülni, feltöltődni, kikapcsolódni szeretne.

Bükfürdő - felüdülés, pihenés, gyógyulás felsőfokon

A Büki Gyógyfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 27 medencével, több mint 5100 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

A fürdő gyógyvizes medencéi 32-38 °C-os, a strand- és sportolásra alkalmas medencéi 26-28 °C-os vízzel vannak feltöltve, a legkisebbeket pedig speciálisan számukra kialakított, csak általuk igénybe vehető gyermekmedencék várják. Az ingyenes csúszdakomplexum felejthetetlen élményeket kínál. A fürdőzésen, csúszdázáson kívül az apróságok szórakozásáról modern játszótér gondoskodik, a pihenni vágyó felnőttek ellazulását pedig tágas pihenőterületek, kényelmes, ingyenesen igénybe vehető pihenőágyak szolgálják. A Rekreációs Park-élményfürdő virágszirom alakú napozóteraszai, finn és infra szaunája, pezsgőfürdője, nyakzuhanya, sodrófolyója és gejzíres gyermekmedence gondoskodik az igazán vidám családi napról. A mozgás szerelmeseit sportpályák (strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, füves kispályás labdarúgó pálya, kiskapukkal felszerelt strandfoci pálya, streetball pálya), asztalitenisz, valamint szervezett sport- és szórakoztató programok várják.